- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

УНС: Најстроже казнити нападаче на новинарске екипе

© Sputnik / Радоје ПантовићУдружење новинара Србије
Удружење новинара Србије - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
Удружење новинара Србије (УНС) осудило је данас нападе на новинарске екипе Радио-телевизије Србије и Прве телевизије у Београду и затражило да виновници ових напада буду најстроже кажњени.
УНС у саопштењу истиче да су претње и напади на новинаре и медијске раднике неприхватљиви и да се одговорни за таква дела морају најстроже казнити.
Током снимања анкете за Београдску хронику, у Првомајској улици у Земуну, нападач је пришао екипи РТС-а, вређао је и претио.
Нико од чланова екипе није повређен, а земунска полиција је, у сарадњи са београдском полицијом идентификовала и привела осумњиченог тридесетчетворогодишњег мушкарца С. С. коме је одређено задржавање до 48 сати.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, ПС Чукарица, ухапсили су Н. Ј. (2002) због сумње да је на Ади Циганлији напао и претио новинарској екипи Прва ТВ, саопштено је из МУП-а.
Он се терети да је, током снимања прилога за ову телевизију, пришао ТВ екипи и кренуо да камермана убоде виљушком за роштиљ.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву за кривично дело насилничко понашање, бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву за кривично дело насилничко понашање, бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.
Хапшење - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
ДРУШТВО
Одређено задржавање до 48 часова осумњиченом за напад на екипу РТС-а
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
ДРУШТВО
Нападнута екипа ТВ Прва: Нападач хтео да убоде камермана виљушком за роштиљ, полиција га ухапсила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала