Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Адвокат Слађана Трајковића писао Квинти

CC0 / Daniel_B_photos / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Адвокат Дејан Васић упутио је данас писмо амбасадорима земаља Квинте да се бившем полицајцу Слађану Трајковићу, кога Приштина терети за наводне ратне злочине, ублажи мера судског притвора из хуманих разлога.
Васић је за Танјуг рекао да се у име породице и самог Трајковића обратио амбасадама Квинте са хитним захтевом за помоћ ради замене мере судског притвора блажом мером, из хуманих разлога.
"До сада сам се са истим захтевом обратио највишим правосудним и политичким институцијама на Косову, а да се нико од њих није удостојио да одговори и једном речју на наше молбе”, истакао је Васић
Поручио је да за Слађана Трајковића тражи правду, а да захтеви нису нереални.
"То је могуће, с обзиром да је укидање мере судског притвора било дозвољено многим становницима Косова који су за исто дело одговарали како пред локалним већима, тако и у време када су у овим случајевима поступале стране судије у склопу мисија УНМИК-а и ЕУЛЕКС-а”, навео је Васић.
Трајковићева супруга Сузана рекла је за Тањуг да је здрвствено стање њеног супруга и даље угрожено у притвору и апеловала да му се омогући болничко лечење у Косовској Митровици.
"Данас сам га обишла. Он две недеље није добио медицинску терапију коју треба да користи, нити је добио терапију за шећерну болест, нити за болест јетре. Има отворене ране на ногама. Налази се у страшном стању. Чак му нису дали ни маст 'јекодерм' да ублажи ране на ногама”, навела је Сузана Трајковића
Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра прошле године у јужном делу Косовске Митровице.
Мера притвора му истиче 15. маја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала