- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Увести додатно обезбеђење, забранити телефоне у школама, вратити ауторитет наставника

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
У наредном периоду настојаћемо да реализујемо низ мера које ће помоћи у безбедности малолетника у школама, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик, на конференцији за новинаре након ванредне седнице Владе поводом јучерашње трагедије у београдској школи „Владислав Рибникар“.
„Васпитати дете није само ствар школе. Школа га усмерава, образује. Олако смо прихватили вредности које долазе са Запада, а те вредности не одражавају наше друштво у целини. Наше мере дају резултате и оне су добре, али не до краја“, истако је Додик.
Додик је рекао да ће веома брзо увести забрану ношења телефона у школе.
„Нема ту љутње родитеља, или било кога. Просветни радници раде тежак посао и ми их морамо подржати. Они морају бити веома цењени у друштву. Ауторитет наставника, учитеља морамо да вратимо на ниво другог родитеља. Највећи успех сваког родитеља јесте када иза себе остави цењеног члана друштва, а не делинквента“, навео је Додик, пренела је РТРС.
Како је навео, на ванредној седници разговарано је о наредним корацима, да би могући трагичан догађај био спречен на територији Српске.

„Поводом, нажалост, овог догађаја, разговарали смо шта можемо да учинимо, то је додатно обезбеђење школских објеката. Ми смо развили систем контроле у оквиру образовних институција. Једнако тако, у наредних годину дана свака школа која нема ограду, биће ограђена“, истакао је Додик и напоменуо да ће нове мере бити уведене ускоро.

Бањалука - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
ДРУШТВО
У Републици Српској сутра Дан жалости /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала