- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кадиров о нападу дронова на Кремљ: Провокација неће променити ток специјалне операције

© Sputnik / Кирилл КаллиниковЧеченски лидер Рамзан Кадиров
Чеченски лидер Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Украјински напад дроном на Кремљ неће променити сценарио планираног тока специјалне војне операције, изјавио је чеченски лидер Рамзан Кадиров.
„Један од задатака савремене Русије и њених савезника је да обнова светских институција правде како би оне поново постале непристрасне и независне. То ће се свакако десити и коначно ће доћи крај униполарности и марионета читавих земаља. Тада ће одговарати сваки учесник, извршилац и организатор. Због тога провокација данас не би требало и неће променити сценарио планираног тока специјалне војне операције“, написао је Кадиров на свом Телеграму.
Кадиров је инцидент назвао нападом на председника, државу и цео народ Русије, напомињући да ће одмазда бити „хируршки и филигрански прецизна“. Такође је рекао да се диви „уздржаности и мудрости“ Путина, који није подлегао „гнусној провокацији“.
Подсетимо, прес служба Кремља саопштила је да је током ноћи 3. маја кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на кремаљску резиденцију руског председника Владимира Путина. Две летелице су онеспособљене, а у нападу није било жртава ни материјалне штете. Портпарол председника Дмитриј Песков касније је рекао да председник државе у том тренутку није био у Кремљу.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
РУСИЈА
Медведев: САД желе да напад дрона на Кремљ доведе до ескалације сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала