- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Кијев неће моћи да се супротстави Русији уколико престане да добија војну помоћ

© AP Photo / Matt RourkeМуниција калибра 155мм
Муниција калибра 155мм - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
Пратите нас
Украјина вероватно неће моћи да се супротстави Русији на бојном пољу у случају значајног смањења испорука западне војне помоћи, изјавила је директор Националне обавештајне службе САД Аврил Хејнс.
„Украјина и даље у великој мери зависи од стране војне помоћи и вероватно неће бити у стању да се супротстави релативној супериорности Русије у људству и ресурсима ако већина западне војне помоћи престане да долази“, рекла је Хејнсова на саслушању у одбору за војне послове америчког Сената.
Према њеним речима, Украјина се још увек налази у фази финализације конкретних приоритета, времена и обима планиране офанзивне операције.
Коментаришући напад на Кремљ, Хејнсова је додала да Сједињене Америчке Државе тренутно немају податке који би потврдили или демантовали умешаност Кијева у напад.
„Очигледно сте видели да је украјинска влада негирала своју умешаност у ове догађаје. У овој фази немамо податке који би омогућили независну процену“, рекла је Хејнсова.
Премијер Украјине Денис Шмигаљ изјавио је почетком априла да би украјинска контраофанзива могла да почне на лето. Касније је говорио да ће она почети „ускоро“.
Раније је прес служба Кремља саопштила да је током ноћи 3. маја кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на кремаљску резиденцију руског председника Владимира Путина. Две летелице су онеспособљене, а у нападу није било жртава ни материјалне штете. Портпарол председника Дмитриј Песков касније је рекао да председник државе у том тренутку није био у Кремљу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала