- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Орбан: За сукоб у Украјини заинтересовани произвођачи оружја и Сорош

© Sputnik / Оксана Джадан / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе НАТО-а у Летонији
Војне вежбе НАТО-а у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
За наставак сукоба у Украјини заинтересовани су произвођачи оружја који остварују рекордни профит, шпекуланти и велики западни економски кругови који желе да добију приступ руским природним ресурсима, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
„Произвођачи оружја цветају. Ако се погледају показатељи на берзама за компаније које производе оружје, примећује се огроман раст“, рекао је Орбан у интервјуу за радио „Кошут“.
Он је констатовао да је украјинска криза „рај“ за шпекуланте и шверцере.

Мађарски премијер је такође подсетио да постоје велики западни економски кругови, чији је део, између осталих, и амерички милијардер Џорџ Сорош, који су „увек маштали да некако кроче на украјинско тло – што су и успели – и да добију приступ природним ресурсима Русије“.

Орбан је додао да се добро сећа како су 1990-их, у време када је Борис Јељцин био на челу Русије, Запад и Америка желели да инвестирају у руску производњу и да тако „на основу пословања добију руске природне ресурсе“.
Након тога је, по његовим речима, „Путин стао томе у крај, истерао их из земље и поново преузео контролу над руским економским ресурсима“.
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СВЕТ
Орбан: Само је у бајци могуће да Русија буде побеђена и да се она помири са тим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала