- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Филип је бацио мрљу на трофеј – драконска казна због ударања: „Неприхватљиво“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICСрпски фудбалер Филип Младеновић
Српски фудбалер Филип Младеновић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Филип Младеновић неће по добром памтити финале Купа Пољске, у ком је његова Легија славила против Ракова после пенала (6:5), јер му је изречена тромесечна суспензија. Разлог? Ударање противничких фудбалера, што је наишло на драконску казну Фудбалског савеза Пољске.
Експресно је реаговао ФС Пољске (ПЗПН) који је због неспортског понашања казнио 31-годишњег левог бека Легије и Србије са три месеца забране играња утакмица, као и новчаном казном у износу од око 22.000 евра.
Иако то камере нису забележиле, у пољским медијима у извештају стоји да је после одбрањеног пенала његовог саиграча међу стативама Каспера Тобијаса, Филипу пришло неколико играча Ракова због непримереног радовања и гестикулација у њиховом правцу, на шта је он узвратио удрацима у главу!? Ту се нашао и новопечени српски репрезентативни голман Владан Ковачевић који брани за Раков.
На мети су били Марчин Чебула, Виктор Длугоша и Жан Карлос, којима се некадашњи дефанзивац Црвене звезде, чији се повратак на Маракану помиње и претходних дана, јавно извинио.
„Извињавам се због свог понашања играчима, пре свега Марчину Чебули, Виктору Длугошу и Жану Карлосу, као и стручном штабу Ракова, укључујући и тренера Марека Папшуна“, поручио је Младеновић путем друштвених мрежа и додао:
„Свестан сам да је то било неприхватљиво. Тако не би требало да се понаша један спортиста. Такође, извињавам се играчима мог тима, мом стручном штабу и навијачима“, закључио је суспендовани Младеновић.
Легија је подигла јубиларни 20. трофеј купа, а Младеновић ће бити ван строја до краја сезоне, као и почетком наредне, у случају да остане у Пољској.
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Звезда „квари“ посао Партизану и шаље Николића у „свету земљу“?
Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Лондон једини има четири „краља“, али „грађани“ коло воде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала