- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка и Чемберлен чекају да Никола направи још један корак

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Српски кошаркашки геније Никола Јокић одиграо је још један маестралан меч у плеј-офу НБА лиге, где је стигао до деветог трипл-дабл учинка, чиме је изједначио рекорд чувеног Вилта Чемберлена. Још корак је остао Николи да опет испише историју америчке кошарке, и тако постане центар са највише двоцифрених учинака у три најважније статистичке колоне.
Нерешива енигма био је Никола Јокић поново за Финикс Сансе и у том трећем мечу, првом који је одигран у Аризони, али је ипак припао домаћину због вансеријске партије Девина Букера и Кевина Дурента.
Јокић је од самог старта "зидао" трипл-дабл, а Денвер је играо онако како је он свирао. Већ у уводној деоници двоструки узастопни МВП НБА лиге убацио је пет поена уз седам асистенција и четири ухваћене лопте, док је до трипл-дабл учинка стигао већ у трећем кварталу и то четири минута пре краја.
Тада је репрезентативац Србије на свом конту имао 17 убачених поена, 14 додавања ка саиграчима и 10 ухваћених лопти.
Никола, који је меч завршио са 30 поена, 17 скокова и исто толико асистенција, имаће прилику да испише историју имати већ у ноћи између недеље и понедељка и то два часа иза поноћи по средњевропском времену. Тада ће Финикс у четвртом мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције угостити Денвер Нагетсе.
Такође, Јокић је већ променио историју НБА лиге, јер је на једној утакмици имао најмање 25 поена, уз најмање 15 скокова и 15 асистенција.
У случају тријумфа домаћина, серија се сели у Колорадо, где ће бити одиграна мајсторица и биће познати финалиста Запада.
НБА резултати
Филаделфија - Бостон 102:114
Финикс - Денвер 121:114
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Јокић исписао историју – Букер и Дурент бројали до 86! /видео/
свећа за дан жалости - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Руски клуб пружа подршку после трагичних догађаја: „Уз вас смо српска браћо и сестре“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала