- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Како у Пандорину кутију вратити зло које је покуљало | Орбита културе

CC0 / Pixabay / кутија
кутија - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Шта нам се догодило, како смо дозволили да нам се ово деси - питања су која од среде ујутро и стравичног злочина почињеног у Основној школи „Владислав Рибникар“ стоје пред свима нама.
Орбита културе 6. 5. 2023.
Све што се до тог тренутка догађало неком другом, у далеком свету, или у хорор филмовима, прелило се у нашу реалност и показало да је у Србији неко отворио Пандорину кутију, да је зло покуљало и да је сада питање свих питања како га вратити назад.
Шта под хитно треба да предузмемо, да мењамо у свом понашању и порукама које тим понашањем шаљемо, шта можемо као појединци а шта као заједница – питамо социолога културе проф. др Зорицу Томић, Снежану Ристић психолога са дугогодишњим искуством у раду са школском децом и Зорана Хамовића, главног уредника у издавачкој кући Клио која у посебној едицији, а у циљу што боље едукације публике, објављује савремене студије из психологије, социологије, културологије као и најновије теорије етике.
Шта ново о старом владару открива књига „Свети краљ Милутин – Владар на раскршћима светова“, зборник текстова групе аутора недавно представљен у крипти Храма Светог Саве? Зашто седам векова од владаревог упокојења тек сад говоримо о његовој првој великој монографији, у којој 16 истраживача представља Милутинову владавину у епоси златног доба српског средњег века - открива нам једна од уредница ове књиге, историчарка проф. др Смиља Марјановић Душанић.
Да ли мотив за снимање филма „Још једно пролеће“ , документарца о епидемији великих богиња којим ће бити отворен 16. Белдокс фестивал, потреба да се подсети на недавну пошаст пандемије ковида 19 и успостави паралела са епидемијом вариоле вере - питамо редитеља овог остварења Младена Ковачевића.

О емисији „Орбита културе“

Орбита културе“ прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.
У жељи да афирмише праве вредности, остаје верна сопственом слогану који гласи: „Када има културе, нико не примећује, а када је нема — примете сви“.
Спутњикову „Орбиту културе“ уређује Дејана Вуковић, а емитује се сваке суботе у 10.00 на таласима Радија Студио Б.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала