- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Спрема се нови пакет санкција: ЕУ изнела предлог како да се „казни“ Русија

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБрисел
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Европска комисија је предложила да се анализира могућност ограничавања извоза одређене робе у треће земље како би се спречило заобилажење антируских санкција, саопштила је немачка агенција ДПА, позивајући се на дипломатске изворе.
Како се наводи, Европска комисија је представила поменути предлог државама чланицама ЕУ 5. маја и он би требало да буде део 11. пакета антируских санкција.

У првој фази Европска комисија планира да развије правни механизам који би омогућио да се ограничи извоз у треће земље. Како се претпоставља, такав механизам ће бити својеврстан фактор одвраћања за државе преко којих забрањена роба стиже у Русију. Ако то не буде довољно, Европска комисија предлаже да се у другој фази ограниче испоруке одређене робе, пре свега производа двоструке намене који се могу користити како у цивилне, тако и војне сврхе попут уређаја за ноћно осматрање који користе ловци и обезбеђење, али и војска, пише агенција.

Стални представници 27 земаља ЕУ размотриће предлоге Европске комисије 10. маја. ДПА наводи да је циљ да се 11. пакет санкција против Русије усвоји већ у мају. Очекује се да ће ЕУ проширити и списак лица и компанија против којих се уводе ограничења.
Према писању агенције, Влада Немачке подржава нове предлоге Европске комисије, конкретно оне који се тичу борбе против заобилажења антируских санкција.
Заставе Русије, ЕУ, Француске и грб Нице на обали Нице - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
РУСИЈА
Медији: У ЕУ сматрају да је новим санкцијама против Русије дошао крај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала