- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Аутомобил у коме се вози Си Ђинпинг ускоро долази на тржиште Русије /видео/

© Фото : Youtube/ China Auto Show/PrintscreenХонгки е-хс9, кинески електроаутомобил
Хонгки е-хс9, кинески електроаутомобил - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Кинески концерн „Фав“ донео је одлуку да почне продају луксузних кинеских аутомобила „Хунци“ у Русији. У овим луксузним аутомобилима се вози председника Кине Си Ђинпинг и кинески министри.
Компанија „Фав-Источна Европа“ је дистрибутер аутомобила „Хунци“ у Русији. Назив аутомобила значи „црвена застава“, а у продаји ће бити четири модела: електрични теренац „Хунци Е-ХС9“, кросовер „Хунци ХС5“, лимузина „Хунци Х9“ и седан „Хунци Х5“. Продаја аутомобла ће почети у мају 2023. године у Москви, Санкт Петербургу, Краснодару, Сочију, Казању и Ростову на Дону.

Хунци Х5

Аутомобил „Хунци Х5“ је произведен на кинеској платформи са попречно постављеним мотором и има предњи погон. Аутомобил је дуг скоро пет метара, а међуосовинско растојање му је 2.924 милиметара. Аутомобил је је већи од Мерцедес-Бенца Е-класе или БМВ 5. серије.
Аутомобил има два мотора. Први има запремину од 1,5 литара, има 156 коњских снага и има седмостепени мењач. Други има запремину од два литра и има 224 коњске снаге и има осмостепени мењач.

Хунци Х9

Лимузина Х9 је директан конкурент Мерцедес-Бенцу С класе. Дугачка је девет метара, а међуосовинско растојање је веће од три метра. Дволитарски турбомотор има 252 коњске снаге. Постоји и варијанта са бензинским мотором са 283 коњске снаге.
Председник Кине се током боравка у Москви возио у аутомобилу „Хунци Н701“.

Хунци ХС5

Марка аутомобила која ће потенцијално бити најпродаванија у Русији је кросовер „Хунци ХС5“. Аутомобил је великих димензија, компактан и веома удобан за градску вожњу. Аутомобил је дуг 4,7 метара, а међуосовинско растојање је 2.870 милиметара. По својој величини аутомобил је сличан аутомобилима БМВ Х3, Мерцедес-Бенц ГЛЦ и Волво ХС60.
Основна варијанта аутомобила ХС5 има предњу вучу и мотор од две литре са 224 коњске снаге и шестостепеним мењачем. Скупље верзије имају погон на сва четири точка.

Хунци E-HС9

Електрични аутомобил E-ХС9 је дуг 5,2 метра, има 435 или 551 коњску снагу, капацитет акумулатора од 84 киловат-сата, 99 киловат-сата или 120 киловат-сата и то је довољно да аутомобил пређе 400, 550 или 700 километара.
Кинески аутомобил „Хунци“   - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Си „црвеном заставом“ до Путина: Како изгледа лимузина кинеског председника /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала