- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере испустио титулу на Сардинији

© AP PhotoЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере остао је без трофеја на Челинџеру у Каљарију. Момак из Сенте поражен је у финалу од Француза Уга Амбера после велике борбе у три сета са 4:6, 7:5, 6:4.
Амбер, 77. тенисер света на АТП листи, испоставио се као тежак противник. Има српски тенисер за чим да жали, будући да је имао вођство у сетовима, али и брејк предности у трећем сету.
Ђереова одлука да се опроба на челенџеру на Сардинији испоставила се као добра - претходно је елиминисан у првим рундама Мастерса у Мадриду и Монте Kарлу. У међувремену је на Српска опену у Бањалуци стигао до четвртфинала, где га је победио Алекс Молчан.
На путу до финала на Сардинији, Ласло Ђере је побеђивао редом Словака Ковалика (2:0), Аустралијанца Кокинакиса (2:1) и Американца Шелтона (2:0), али је у финалу наишао на бољег и остао без трофеја.
Меч је трајао маратонски, преко три сата, а млади Француз ће у понедељак забележити скок од 26 позиција на АТП листи. И Ласло ће напредовати, са 70. на 62. позицију.
Било је ово 12. финале челенџера у каријери за Ласла Ђереа, прво још од Милана из 2018. године. Осим тога, тенисер из Сенте има и две АТП титуле у синглу.
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Викторија потврдила белоруску доминацију у Мадриду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала