- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од „минус 17“ до полуфинала – Будућност прва „бацила рукавицу“ Београђанима

© Фото: АБА лига/Драгана СтјепановићКошаркаши Меге на загревању
Кошаркаши Меге на загревању - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Кошаркаши Меге на загревању
Пратите нас
Кошаркаши Будућности први су полуфиналисти АБА лиге након што су савладали Мегу као гости у Сремској Митровици са 82:80 у другој утакмици четвртфиналне серије плеј-офа регионалног такмичења.
Кошаркаши Меге изашли су на меч у црним мајицама са ликом чувара Драгана који је пре неколико дана убијен, као и осморо ученика, у масовној пуцњави Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.
Будућност је успела да обрише минус од 17 поена у другом полувремену и на крилима некадашњег кошаркаша Меге Алфе Кабе који је убацио 16 поена уз 9 скокова, стигне до тријумфа.
Уз Кабу сјајан је био Ерик Грин са 14 поена, док су Јагодић-Куриџа и Обрајен меч завршили са по 11 поена. Треба истаћи и да је најважнију улогу у преокрету одиграо Петар Поповић који је убацио девет поена.
Код Меге, сјајни Американац Рори је убацио 22 поена, док је Рудан меч окончао са 12 кошева и пет скокова.
„Очекивао сам реакцију, дискутабилно је рећи да ли и да се вратимо из оволиког минуса. Успели смо то већ у раној фази треће четвртине, успоставили смо контролу ситуације на терену, дали више лаганих поена, а онда сам знао да искуство у утакмици на једну лопту може да превагне”, рекао је тренер Будућности Петар Мијовић.
Будућност је, дакле, завршила посао и прошла у полуфинале, а тамо је чека бољи из двомеча између Црвене звезде и Задра. Други меч ове серије игра се сутра (понедељак) у Хрватској, а црвено-бели воде са 1:0 у серији.
Партизан - Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Реал се чува за Партизан – и умало му се то обило о главу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала