- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ускоро стиже руски „Флајтрадар“ за праћење дронова

CC0 / Pixabay / Радар
Радар - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Сервис са информацијама о летовима дронова, сличан „Флајтрадару“ за праћење авиона, ускоро ће се појавити у Русији, изјавили су Спутњику у „Росавијацији“.
„Путем сервиса ће се спроводити информационо обезбеђивање летова беспилотних летелица. У првој фази ће се давати информације о могућностима и параметрима коришћења дронова у одређеном подручју и на основу геолокације корисника“, рекли су у „Росавијацији“.
Производња сервиса ће бити у концерну „Алмаз-Антеј“ и државној корпорацији ОрВД, трошкови на развој још увек нису дефинисани. Биће разрађено питање пружања стандардизованих информација оператера сервиса за приватне организације на основу аутоматизоване интеграције података које ће моћи да креирају услуге за пружање крајњем кориснику. Приступ сервису ће имати регистровани корисници.
Рад сервиса се тренутно разрађује и биће уврштене све жеље и предлози експерата и потенцијалних корисника. Тренутно функционише систем који доставља планове летова преко интернета и телефона за општу употребу, а који ће постати основа за развој новог сервиса. Сервис ће користити пилоти дронова и оперативних органа Јединственог система организације ваздушног саобраћаја Русије.
Представник „Росавијације“ је истакао да ће изглед дронова више зависити од опреме беспилотних летелица и могућности радиолокатора, као и од вишепозиционих система за посматрање.
Основни циљеви сервиса су поједностављење приступа беспилотних летелица ваздушном простору, информационо обезбеђивање пилота дронова, аутоматизација процеса израде и планова летова, као и смањење времена за добијање потребних дозвола.
„Лансет“ уништава украјинску радарску станицу у области Херсона - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
РУСИЈА
Кијев признао који руски дрон најопаснији за украјинску војску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала