- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Вагнер“ добија оружје, а Суровикин организује сарадњу с војском Русије

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаПрипадник артиљеријског одреда "Вагнер" пуца из хаубице Д30 у зони специјалне војне операције
Припадник артиљеријског одреда Вагнер пуца из хаубице Д30 у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Вођа „Вагнера“ Евгеније Пригожин саопштио је да ће та група добити муницију и наоружање, а да ће командант Здружених снага Русије у зони специјалне војне операције, генерал Сергеј Суровикин, координисати њену сарадњу с Министарством одбране Русије.
Вођа „Вагнера“ је изјавио да је „оркеттар“ добио борбену наредбу у којој је „музичарима“ обећано да ће добити муницију и наоружање у оној количини у којој јој је потребно за настављање борбених дејстава.
„Дају нам Суровикина као човек који ће доносити све одлуке у оквиру борбених дејстава 'Вагнера' у сарадњи с Министарством одбране“, рекао је Пригожин, а преноси његова прес-служба на Телеграм каналу.
Пригожин је раније рекао да ће „Вагнер“ 10. маја повући снаге из Артјомовска, у којем се већ месецима воде жестоке борбе.
Према његовим речима, у Артјомовску је „Вагнеру“ дат карт бланш да борци делују онако како сами сматрају да је потребно.
„Захваљујемо нашем врховном главном команданту за помоћ и министру одбране Русије“, навео је Пригожин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала