- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Варшава: Руски Су-35 пресрео пољски авион изнад Црног мора

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-35 у пратњи авиона председника Русије на путу за Сирију
Вишенаменски ловац Су-35 у пратњи авиона председника Русије на путу за Сирију - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
Пратите нас
Руски борбени авион пресрео је авион пољске Пограничне страже изнад Црног мора, саопштили су пољски граничари.
Како се наводи, „опасни догађај“ се догодио „у петак, 5. маја, за време патролирања авиона, пољске Пограничне страже, Турболет Л-410 изнад Црног мора, током операције Фронтекс под командом Румуније у оперативној зони, коју је означила Румунија“.
"Двомоторни руски борбени авион Су-35 улетео је у оперативну зону коју је одредила Румунија без икаквог радио контакта, након чега је извршио агресивне и опасне маневре – три прилаза пољској летелици, не поштујући безбедну дистанцу“, наводи се у саопштењу Пољске пограничне страже.
Према њиховим речима, као резултат маневара руског ловца дошло је до „јаке турбуленције пољске летелице“.
„Посада од пет припадника Пограничне страже Пољске изгубила је контролу над летелицом и изгубила висину“, наводи се у извештају и додаје да се „после трећег прилаза руски ловац удаљио од пољског авиона“.
Министарство одбране Русије је више пута саопштило да се сви летови авиона изводе у строгом складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора изнад неутралних вода, без кршења граница других држава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала