- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов зна где се игра прави тенис

© AP Photo / Aaron FavilaАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Освојио је турнир у Монте Карлу, своју прву „хиљадарку“ у каријери, није успео да у Бањалуци одбрани титулу освојену прошле године у Београду, али руски тенисер Андреј Рубљов зна где се игра прави тенис.
Рубљов игра у фантастичној форми у претходном периоду, успео је квалитетом игре да превазиђе баријере у глави са којима се борио током целе каријере и најавио је да ће се у наредном периоду борити и за више место на АТП листи.
Пред Андрејем је турнир у Мадриду, а потом и сасвим извесно велика борба на Ролан Гаросу.
За почетак, сјајни Рус нема притисак да мора да тријумфује у шпанској престоници где се игра Мастерс турнир који победнику доноси 1.000 поена.
„Тешко је освојити две узастопне титуле на Мастерсу. Када толико година чекате да освојите прву, мало би нереално било да вежем две. Али, урадићу све што је до мене“, додао је Рубљов.
Иако је током сезоне на шљаци било много повика на ту подлогу и квалитет на различитим турнирима, Рубљов има позитивно мишљење о таквим теренима.
„Прави тенис се игра на шљаци. То је подлога која захтева од вас да стално размишљате, да будете спремни на дуга и интензивна надигравања, да имате физички и ментални напор, да будете интелигентни. На тврдој подлози је све до импровизације јер нема много времена за размишљање“, истакао је Рубљов.
Он је у каријери освојио 13 трофеја, а од тога свега четири на теренима са шљакастом подлогом, што јасно ставља до знања да Рубљов није говорио из свог – већ из објективног угла тениског професионалца.
Вељко Стојнић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СПОРТ
Херојска вожња Србина и руског сина – цео свет је сазнао ко је Вељко!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала