- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оштре оптужбе за Шпанце и шампиона – да ли је на бизаран начин добио кључну помоћ?

© AP Photo / Bruna PradoКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, други рекет света, одбранио је трофеј на Мастерсу у Мадриду, међутим упркос томе наишао је на критике и оштре оптужбе од Данијеле Хантухове, бивше словачке тенисерке. Хантухова тврди да су организатори честим заливањем успоре шљаку и тиме помогну Алкарасу, док је посебно нагласила да то није први пут да се дешава у Шпанији.
После Мастерса у Риму Карлос Алкарас поново ће бити први рекет света, међутим мораће да се носи и са оштрим оптужбама које је добио после трофеја у Мадриду. Док је пратила финални меч Шпанца и Јана Ленарда Штруфа, Данијела Хатухова изнела је тврдњу о којој ће се тек говорити.
Бивша пета тенисерка света приметила је да се Алкарас теже носи са враћањем противникових сервиса и мисли да су организатори то приметили и учинили све да помогну талентованом тенисеру из Мурсије.
„Једну ствар желим да нагласим, људи који одржавају терен су га два пута залили откако смо почели да причамо. Чини ми се да покушавају да терен учине што споријим како би Карлос лакше враћао сервисе“, рекла је Хантухова.
Катарина Витакер, водитељка програма, упитала је словачку тенисерку да ли је она током каријере примећивала да неки играчи имају посебан третман, на шта Хантухова није имала дилему.
„Наравно! Посебно на шљаци. То смо увек очекивали када се играмо против Шпанца у Шпанији или у Италији против Италијана“, тврди Хантухова.
Поводом оштрих оптужби организатори Мастерса у Мадриду се нису оглашавали, али тврдње Хантухове нису једини проблем са којим су се сусрели. Велика полемика најпре се повела око рођенданских торти јер су Арина Сабаленка и Карлос Алкарас славили рођендан исти дан, а Шпанац је добио знатно већу торту.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СПОРТ
Новаков трон добио рок трајања – Шпанац иде у „вечни град“ по прво место
Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СПОРТ
Федерер проговорио о повредама Новака и Надала: „И даље се надам“
Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
СПОРТ
Шпанац је господар свог дворишта – Алкарас стигао до 10. АТП титуле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала