- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пекинг: Односи Русије и Кине превазишли застареле моделе из доба Хладног рата

© Sputnik / Sergey GuneevЗаставе Русије и Кине
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Односи Русије и Кине су супериорнији одзастарелих модела као што су игра на све или ништа или блоковско супротстављање, рекао је кинески министар спољних послова Ћин Ганг.
„Руско-кинески односи су супериорнији у поређењи с таквим застарелим моделима, какви су игра на све или ништа и блоковска конфронтација“, рекао је Ћин Ганг у интервјуу за саудијски лист „Asharq Al-Awsat“, који је објављен на сајту Министарства иностраних послова Кине.
Кинески дипломата је истакао да Русија и Кина настављају да раде на свеобухватном партнерству и да доприносе изградњи вишеполарног света и демократизацији међународних односа.
„Русија и Кина настављају да раде на унапређивању свеобухватног стратешког партнерства у новој епохи, да подржавају међународни систем у чијем су центру Уједињене нације, као и међународни поредак који је заснован на међународном праву“, нагласио је Ћин Ганг.
Шеф кинеске дипломатије је, такође,напоменуо да односи две земље „не представљају претњу другим државама, нису подложни мешању и провокацијама трећих страна, одражавају исправан правац у складу с временом и историјским развојем“.
Према његовим речима, руско-кинески односи су успели да издрже разна искушења због чињенице да су земље нашле пут до стратешког међусобног поверења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала