Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о протестима у Београду: Очекивао сам да понуде неке мере

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, коментаришући протест који је вечерас одржан у Београду под назвом „Србија против насиља“ да је од организатора очекивао неки предлог.
„Очекивао сам да понуде неке мере, идеје о чему ћемо да разговарамо, како да регулишемо насиље на друштвеним мрежама. На крају све се свело на суву политику, о будућности наше деце није се водило рачуна“, рекао је он, гостујући на Телевизији Хепи.
Он је подсетио да је синоћ замолио искрено као председник Републике да се не организује протест, не зато што је уплашен или угрожен, већ зато што је сматрао да је то лоше за земљу.
„Трагедија се догодила у среду и четвртак, а већ у петак се знало да ће организовати простор и то у понедељак, дан после Дана жалости. То је био нечији погрешан избор, мислим да су то данас схватили“, рекао је Вучић.
Он каже да је очекивао пијетет према жртвама, али да су они хтели да искористе емоције грађана.
"Када не можете да изађете са програмом, планом и идејама, увек гледате да искористите спољне догађаје. А најгоре је када користите нешто што ни са једном влашћу везе нема“, рекао је Вучић.
Председник је казао да ће наставити са спровођењем мера против насиља, и да је одузета велика количина оружја само данас.
"Довешћемо још већи број полицајаца, годинама нисмо имали ниједно мафијашко убиство. Наставићемо да градимо и улажемо у земљу, а они нека прете. Ја сам и данас био на послу када су претили да ће скидати главе", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да се новим мерама пре свега добија заштита деце од вршњачког насиља, али и заштита наставника, посебно у оним школама где су деца богатијих родитеља, који се понашају бахатије, него родитељеи сиромашнијих ученика.
Током интервјуа је приказан и видео, који је, према Вучићевим речима К. К. гледао.
Вучић је рекао да је К. К. био пратилац оног ко је снимио и поставио споран видео на друштвеним мрежама, додајући да су младићи који су поставили тај видео, скинули са интернета.
„Деца ово гледају. Деца прате друштвене мреже, играју чудне игрице на мрежама. Ми морамо да пронађемо решење уколико хоћемо децу да заштитимо. Морамо да пронађемо које су границе и мере“, рекао је Вучић.
Протест „Србија против насиља“  - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
ДРУШТВО
У Београду одржан протест „Србија против насиља“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала