- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељко зна у чему је „квака“, али се тајне не откривају: „Наћи ћемо начин“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
Пратите нас
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је пред полазак у Мадрид на пети меч полуфиналне серије плеј-офа Евролиге да једна лопта, скок или одбрана, могу да одлуче ко ће на завршно такмичење.
„Пета утакмица, нема шесте, то је ваљда проблем. Неко ће на завршно такмичење, свашта се десило у овој серији и пета утакмица ће да одлучи. Идемо са жељом да дамо све од себе и наравно да смо из ове две утакмице у Београду извукли поуке и разговарали на тренинзима како бисмо поправили шта није ваљало. Пре свега морамо да на Таваресу поставимо одбрану, да им не дозволимо контре и да имамо бољи проток лопте као одговор на њихову зону“, истакао је Обрадовић.
Говорећи о повратку Кевина Пантера у тим после после одрађена два меча суспензије, он је казао да ће његово присуство бити веома важно.
Додао је да је сплет околности довео да Партизан после 2:0 изгуби две везане утакмице у Београду.
„Ово је утакмица која води директно на фајнал-фор, ма какав год притисак постојао, само гледати терен. А имате и онај други податак да онај ко је водио 2:0 није испао, али статистика постоји да би се неке ствари мењале. Видећемо у среду после утакмице шта је било“, рекао је Обрадовић.
Како је рекао сад све стаје на једну лопту у 40 минута.
„Погледајте последњу утакмицу како смо изгубили, једна лопта, скок, одбрана, то може да одлучи. Све су то фактори који одлучују на кошаркашкој утакмици и треба бити спреман на све и реаговати на ток утакмице“, рекао је он.
На крају је причао и о променама које ће екипа морати да направи у односу на претходне две утакмице.
„Мислим да су играчи свесни ситуације у којој се налазимо и знају да можемо да одиграмо. Причамо о том протоку лопте, анализирали смо све ситуације кад смо били сами, али и кад нисмо узимали лакше шутеве. Што се тиче игре у нападу, ту мора да буде уверења у сопствене могућности. Ко год да уђе у салу мора да размишља како да убаци лопту у кош“, закључио је Обрадовић.
Центар Партизана Матијас Лесор сматра да његова екипа може да победи "било кога на било ком терену", па и трећи пут кошаркаше Реала у Мадриду, у среду од 21 час, у одлучујућем мечу четвртфиналне серије плеј-офа Евролиге.

„Очекујем тешку утакмицу, играмо за фајнал-фор, нисмо успели код куће да дођемо до те победе, али срећом имамо још једну шансу. Како да зауставимо Тавареса? Не могу да откривам план, али наћи ћемо начин да ограничимо његов допринос утакмици. Није лако играти против њега. Нећу да кажем да идемо тамо како ћемо их сигурно победити, само хоћемо да будемо онакви какви јесмо. Тако можемо да победимо било кога на било ком терену. Видећемо шта ће бити“, рекао је Лесор, а затим се осврнуо на повратак Кевина Пантера у тим после одрађена два меча суспензије.

„Пантер? Видећемо у петом мечу, не могу да предвидим, он је сјајан играч и наш лидер, може да погоди шутеве, тако да ће сигурно доста променити“, додао је центар из Француске.
Бек „црно-белих“ Данте Егзум такође верује да ће екипи много значити повратак Пантера.
„Дуга је ово серија, била је успона и падова, водили смо 2:0 и знамо да је могуће да победимо. Кевин Пантер? Његова игра савршено одговара ономе што ми хоћемо да играмо кад они играју зону, кад може да шутира. Он је наш капитен и значајан је на терену“, рекао је Егзум и додао да не осећа притисак и сматра да је пред њим "уобичајена утакмица".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала