- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивши НБА играч о Јокићевој казни – „Видећете расистичке коментаре“

© AP Photo / Seth WenigНикола Јокић, Денвер
Никола Јокић, Денвер - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Јокић неће бити суспендован због сукоба са власником Финикса Метом Ишбијом и играће за Денвер у петом мечу полуфинала плеј-офа Западне конференције НБА лиге, али ће платити новчану казну од 25.000 долара. Бивши НБА играч Чендлер Парсонс најавио је да ће овакав исход изазвати расистичке коментаре.
Још пре него што је казна изречена, Парсонс је гостовао у једном подкасту и најавио да ће у случају да Јокић не буде кажњен суспензијом доћи до расистичких коментара.
„Будите спремни да ће појединци да извуку расистичку карту ако Јокић не буде био суспендован. Не мислим да ће бити суспендован, а то ће да нам донесе коментаре попут: Да је на његовом месту био Дрејмонд Грин, он би добио суспензију. Или: Да је био Дилон Брукс... Или било ко ко има неку лошију репутацију био би суспендован. Мрзим када видим такве коментаре“, рекао је Парсонс.
Иначе, занимљиво је било видети како ће на одлуку НБА лиге реаговати Јокић и његова околина. Наиме, појавиле су се информације да су Јокићева браћа Страхиња и Немања били задовољни што ће Никола играти пету утакмицу против Финикса.
Прву реакцију из Јокићеве околине добио је Харисон Винд, новинар који прати Денвер Нагетсе и пише за Денвер спортс, који је Јокиће видео у авиону.
„Јокићева браћа су била на мом лету назад за Денвер. Срећни су што нема суспензије за пету утакмицу, али нису били претерано забринути око потенцијалне суспензије“, написао је овај новинар на друштвеним мрежама.
Јокићи могу да буду задовољни што није дошло до суспензије, а видећемо да ли ће се Парсонсово предвиђање око расистичких коментара и испунити.
Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Јокић је кажњен јер су хтели тако да буде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала