- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Главни уредник Спутњика на кијевској листи за одстрел: Покровитељи кијевског режима се нису побунили

© Фото : Пресс-служба президента Республики Беларусь / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан
Главна уредница агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Кијевски режим увлачи читаво украјинско друштво, не само у прогон и нацистичку сегрегацију, већ у терористичке активности, изјавила је портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући речи украјинског дипломатског ресора о „неморалном кораку“ лидера ЗНД.
На Паради победе у Москви присуствовали су лидери Јерменије, Белорусије, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Киргистана и Казахстана. Министарство спољних послова Украјине назвало је присуство лидера земаља ЗНД у Москви „неморалним и непријатељским кораком према Кијеву“.
„Као прво, (лидери ЗНД) су заборавили да питају нацисте (да ли да иду на параду), а као друго, хајде да причамо о „моралу.“ Државна агенција УНИАН одлучила је да пита читаоце кога би од познатих телевизијских водитеља, ратних репортера и лидера јавног мњења у Русији волели да виде, после Дарје Дугине, Владлена Татарског и Захара Прилепина, следећом жртвом терористичког напада“, написала је она на свом Телеграм каналу.

„Владимир Соловјов, Маргарита Симоњан, Антон Красовски, Дмитриј Кисељев, Сергеј Мардан и Семјон Пегов су на листи за одстрел. Каква крвава забава, на кијевски начин“, рекла је Захарова.

До сада је гласало око 50.000 људи, рекла је она.
"Да ли мислите да је неко од западних ментора кијевске клике повукао за рукав своје штићенике? Да ли се неко у релевантним међународним структурама побунио? Нимало. Нису зато узгајали тај олош. Амерички кучкин син ће се поново извући, чак и у овом случају директног подстицања на извршење терористичких напада“, рекла је званични представник руског Министарства спољних послова.
Она је подсетила како су у Трећем рајху састављани спискови "непријатеља", укључујући из уметности, културе, науке, политике, које је требало прво елиминисати.
„Кијевски режим је отишао још даље: укључио је цело друштво не само у прогон и нацистичку сегрегацију, већ директно у терористичке активности. Ученик је надмашио наставника“, нагласила је Захарова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала