- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ким Џонг Ун: Уверен сам у победу Русије у борби за међународну правду

© Sputnik / Vladimir Melnikov  / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку
Руски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун послао је председнику Русије Владимиру Путину телеграм-честитку поводом 9. маја – Дана Победе, у којем је навео да је уверен у победу Русије у „светој борби“ за заштиту међународне правде против „тираније империјалиста“, преноси Централна телеграфска агенција Северне Кореје.
Како је саопштено, Ким Џонг Ун је у телеграму у име владе и народа Северне Кореје председнику, влади и народу Русије срдачно честитао Дан Победе у Великом отаџбинском рату.

„Уверен сам да ће упорни и праведни руски народ под Вашим руководством и убудуће постизати победе на путу заштите суверенитета, достојанства земље и стабилности у региону, савладавајући све изазове и претње непријатељских сила. Користим ову прилику да још једном пошаљем топли борбени поздрав Вама, армији и народу Русије, који су одважно кренули у свету борбу за остваривање међународне правде и заштиту глобалног мира од насиља и самовоље империјалиста“, навео је Ким Џонг Ун.

Севернокорејски лидер је, такође, истакао неизмерно јунаштво и самопожртвованост руског народа, који је постигао „велику победу у праведном рату против фашизма, који је довео у опасност судбину човечанства“.
Према речима Ким Џонг Уна, победа је „традиција својствена Русији“, а слава те „блиставе“ победе, као и сама Русија, „блистаће у историји дуго без обзира на проток времена и смену генерација“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала