- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рекордни Гудурић недовољан за рекордни Олимпијакос – пирејска мајсторица одвела Грке у Каунас!

© AFP 2023 / LLUIS GENEМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Олимпијакоса остварили су трећу победу у плеј-оф серији Евролиге против Фенербахчеа резултатом 84:72 у петој утакмици, мајсторици серије и пласирали се на завршно такмичење у Каунасу.
Домаћа екипа је ношена препуном халом у Пиреју стигла до велике победе, иако је за гостујући састав бриљантну партију пружио репрезентативац Србије Марко Гудурић са осам убачених тројки, што је рекорд за мајсторице плеј-офа.
Ипак, све се променило на половини друге деонице, Олимпијакос је направио серију од 15:0 повратком Костаса Слукаса на паркет и од заостатка 31:29 дошао до предности од 44:31, што је највећа серија у историји петих утакмица плеј-офа Евролиге.
После такве серије Олимпијакос је наставио да одржава разлику и до краја утакмице је успео да одоли налетима Фенербахчеа и оствари трећу победу у серији која га води на завршно такмичење Евролиге у Каунас.
Гудурић је са осам убачених тројки завршио дуел са 26 поена као најефикаснији играч утакмице, док је Олимпијакос предводио Слукас са 22 поена и шест асистенција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала