- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Парада победе одржана и у руској бази Хмејмим /фото/

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаРакетни ПВО систем са ракетама земља-ваздух комбинованог кратког и средњег домета "Панцир С" у војној бази Хмејмим у Сирији
Ракетни ПВО систем са ракетама земља-ваздух комбинованог кратког и средњег домета Панцир С у војној бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Војна парада, посвећена 78. годишњици Велике победе у Другом светском рату одржана је у руској ваздушној бази Хмејмим у Сирији. Парадом је командовао генерал-пуковник Андреј Сердјуков.
У паради су учествовали: чете почасне гарде, моторизоване јединице, маринци, ваздушно-десантне снаге, војна полиција, ПВО и друге јединице.
Присуствовале су и парадне јединице Оружаних снага Сирије.
„Са поносом гледамо на подвиге совјетске војске која је победила непријатеља у крвавим биткама за отаџбину. Русија наставља да се бори за мир и безбедност широм света, укључујући против међународног тероризма. Због тога вам се, драги пријатељи, од срца захваљујем“, рекао је сиријски министар одбране Али бин Махмуд Абас у свом поздравном говору.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала