- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин поручио: Против наше отаџбине поново је покренут прави рат /видео/

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на војној паради у част 77. годишњице победе у Другом светском рату
Председник Русије Владимир Путин на војној паради у част 77. годишњице победе у Другом светском рату - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је становницима Русије Дан победе, рекавши да се цивилизација данас поново налази на прекретници.
„Данас се цивилизација поново налази на прекретници. Против наше отаџбине поново је покренут прави рат, али ми смо пружили отпор међународном тероризму па ћемо заштитити и грађане Донбаса, осигураћемо своју безбедност“, рекао је руски лидер.
Он је додао да за Русију нема непријатељских земаља и народа „ни на Западу ни на Истоку“.

Запад провоцира сукобе и преврате

Русија жели мирну и стабилну будућност, а свака идеологија супериорности по својој природи је одвратна, злочиначка и смртоносна.
„Међутим, западне глобалистичке елите и даље говоре о својој ексклузивности, завађају људе и деле друштво, изазивају крваве сукобе и преврате, сеју мржњу, русофобију, агресивни национализам, уништавају и породичне и традиционалне вредности које човека чине човеком“, рекао је Путин.
И све то раде „како би наставили да диктирају, да намећу народима своју вољу, своја права, правила, а у суштини – систем пљачке и насиља“.
„Изгледа да су заборавили до чега су довеле безумне тежње нациста светској доминацији, заборавили су ко је уништио то монструозно, тотално зло, ко је устао у одбрану своје родне земље и ко није жалио животе ради ослобођења народа Европе“, поручио је Путин.
Руски председник је упозорио и да низ земаља жели да угуши било које суверене центре развоја.
"Њихов циљ је – и ту нема ничег новог, да се изборе за распад и уништење наше земље, да пониште резултате Другог светског рата, да дефинитивно сломе систем глобалне безбедности и међународног права, да угуше било које суверене центре развоја", навео је Путин.

Кијев – монета за поткусуривање у рукама Запада

Он је додао да је Кијев постао талац државног удара и монета за поткусуривање у рукама Запада.
„Прекомерне амбиције, охолост и осећај да им је све дозвољено неизбежно доводе до трагедија. Управо је то разлог катастрофе коју сада доживљава украјински народ. Он је постао талац државног преврата и на тој основи формираног злочиначког режима његових западних газда, постао је монета за поткусуривање у реализацији њихових сурових користољубивих планова", рекао је Путин на Паради Победе.

„Нема ничег јачег од нашег јединства“

Путин је казао да су битке које су одлучујуће за судбину земље увек постајале светиња, те да се Русија поноси онима који данас учествују у специјалној војној операцији.

„Верни смо заветима предака,поносимо се учесницима специјалне војне операције, свима који се боре на првој линији фронта. Данас нема важнијег посла од ваше борбе, од вас зависи будућност наше државности и нашег народа“, рекао је Путин и додао: „Наши херојски преци су доказали да нема ничег јачег од нашег јединства."

Путин је такође поручио да у свету нема ничег јачег од јединства и љубави према домовини, каква је код грађана Русије.

„Поздрављам све који се боре за Русију на бојном пољу, који су данас на борбеном положају. У годинама Великог отаџбинског рата наши херојски преци су доказали да нема ничег јачег, моћнијег и поузданијег од нашег јединства. Нема у свету ничег јачег од наше љубави према домовини. За Русију! За наше славне Оружане снаге! За Победу!", поручио је руски председник.

Погледајте снимак целе Параде победе са Црвеног трга са преводом на српски:
Дан победе - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
РУСИЈА
Парада победе у Москви: Обратио се Путин, продефиловали "Искандер", "Тријумф" , "Бумеранг" /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала