- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп проглашен кривим за сексуално злостављање, али не и силовање

© AP Photo / Evan VucciДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Порота у Њујорку прогласила је данас кривим бившег америчког председника Доналда Трампа за сексуално злостављање и клевету новинарке Е. Џин Керол 1990-их година.
Доналд Трамп је 1990-тих сексуално злостављао новинарку Е. Жан Керол, а затим је оклеветао тако што је жигосао као лажова, наводи се у данашњој одлуци судске пороте, пренео је Ројтерс, уз оцену да је тако нанет ударац Трамповој кампањи за председничку номинацију Демократске странке.
Деветочлана порота савезног суда на Менхетну, одлучила је након расправе која је трајала нешто мање од три сата, да одреди новчану казну у износу од око пет милиона долара за компензацију и нанету штету Кероловој.
Да би се Трамп прогласио кривим било је потребно да деветочлана порота састављена од шест мушкараца и три жене, донесе једногласну одлуку.
Керолова (79) је посведочила током грађанског судског процеса да је Трамп (76) силовао у робној куц́и ''Бергдорф Гоодман'' на Менхетну 1995. или 1996. године, а затим и нанео штету њеној репутацију тако што је објавио своју верзију тих сексуалних преступа која је, према њеним речима, "потпуна превара и лаж".
Међутим, порота је установила да Трамп није силовао Керолову, већ да ју је сексуално злостављао.
Трамп је, према резултатима истраживања јавног мњења, лидер у трци за републиканску председничку номинацију и показао је невероватну способност да преброди све контроверзе које би иначе уништиле већину других политичара, додаје Ројтерс.ц
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала