- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Учионица у којој су убијени ученици више се неће користити

© Sputnik / Предраг ВасиљевићПаљење свећа испред школе "Владислав Рибникар"
Паљење свећа испред школе Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Дејан Ристић, директор Музеја жртава геноцида, који је и члан савета родитеља Основне школе „Владислав Рибникар“ рекао је да се учионица у којој се прошле недеље десио масакр никада више неће користити. То је учионица у којој је убијено петоро деце одељења 7/2 и рањено шесторо ђака и наставница.
„Сви заједно смо донели одлуку о томе, на нивоу школе, то је да та учионица у којој се десио злочин више никада не буде коришћена као учионица. Постаће меморијална учионица, посвећена дечици која су страдала, дечици која су рањена и која ће се Боже здравља опоравити и нашем Драгану, том дивном чувару који је бдео над нашом децом у оно време када су се она налазила у школи“, рекао је Ристић за емисију „Око“ РТС-а.
Према његовим речима, ако покуша да направи паралелу, у нашој прошлости, која би донекле личила на ову трагедији, онда би то било стрељање ђака у Крагујевцу октобра 1941. године.
„То су деца која су изведена из школе и стрељана. Овај пут су наша деца стрељана у школи. Веома је важно да будемо свесни тога шта се десило, које су то разарајуће последице по друштво“, навео је Ристић и додао да је ово трагедија која је потпуно разорила српско друштво.
Масакр у школи у Београду - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
ДРУШТВО
МУП: Ученик у основној школи у Београду убио осморо деце и радника обезбеђења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала