- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ђаци после седам дана поново у школи „Владислав Рибникар“, уместо наставе - подршка

© AP Photo / Darko VojinovicОШ Владислав Рибникар
ОШ Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Недељу дана након трагедије у Основној школи "Владислав Рибникар”, ученици се враћају у клупе. Уместо уобичајене наставе, деци ће бити пружена подршка и отворен разговор. Настава ће почети онда када ученици и наставници процене да је за то дошло време.
Они ђаци који то желе, данас могу да крену у школу. Како су РТС-у потврдили у Савету родитеља ОШ "Владислав Рибникар", родитељи су синоћ о томе обавештени мејлом.
Позвани су и родитељи да уколико постоји потреба дођу са децом, која би овај први дан у школи и седми дан од трагедије требало да проведу са одељенским старешинама на два школска часа.
Активности ће се прилагођавати потребама, а деца, родитељи и наставници могу да разговарају са психолозима који су у школи како би им пружили подршку.
Јуче су у школи одржана два састанка чланова Савета родитеља и на крају је касно донета одлука да се усвоји препорука Министарства просвете, психолога и стручњака и да би деца требало да се врате рутини.
И данас, као и претходна два дана, врата школе од јутра су отворена за продужени боравак ученика од првог до четвртог разреда.
Полиција обезбеђује улаз у школу.
У дану када се ђаци враћају у школу медијима је упућена молба да деца, родитељи и наставници не буду изложени објективима и погледима, а савети психолога и медијских стручњака да би непримерено извештавање значило ревиктимизацију, тј. поновно преживљавање трауме, посебно код деце.
Сутра би дан у школи "Владислав Рибникар" требало да почне разредним часом, а да се заврши родитељским састанцима и да за децу траје сат дуже него данас.
Родитељи би до краја седмице требало да буду обавештени о плановима за наредну недељу. На њима раде представници ресорних министарстава, наставници, родитељи и психолози.
Погледајте најновију епизоду серијала „Мој живот“ прослављеног редитеља Емира Кустурице поводом серије масовних убистава у Србији.
Српска застава, играчке, цвеће и емотивне поруке на огради  школе „Владислав Рибникар“  - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
ДРУШТВО
Одложена комеморација настрадалима у ОШ Владислав Рибникар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала