- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик у Подгорици: Не дозволите да вам будућност кроји неки Ескобар

© Sputnik / Бобан НововићМилорад Додик и Андрија Мандић
Милорад Додик и Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Нова српска демократије обележила је славу Светог Василија Острошког Чудотворца у Шипчанику недалеко од Подгорице. Предсједник Републике Српске Додик поручио је Србима да не пристају на то да буду робови у својој држави и да им судбину не кроје неки Ескобари.
“Дошао сам овде да вам изразим захвалност за дугу борбу коју сте водили, бранећи права нашег народа и очување српског идентитета. Треба да се склоне сви они који не желе да виде резултате те борбе. Не треба поклекнути и пристати да неко други одређује оно што што вама овде у Црној Гори припада”, поручио је Додик.
Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, захвалио се бројним гостима уз подсећање да је партија на чијем је челу, као и цео Демократски фронт, као и још неке партије дали огроман допринос у сламању бившег режима, као и поразу Мила Ђукановића на председничким изборима.

“Уз нашу огромну подршку оборен је режим Мила Ђукановћа Али, ми не пристајемо да се Црном Гором управља из пар амбасада. Ја верујем да је већина грађана Црне Горе прозрела тај досадшњи начин да их победите на изборима, имате подршку народа, а онда из неке амбасаде дође неки чиновник и каже- ви не можете Срби у власт, а сви други могу”, казао је Мандић.

Слави Нове српске демократије присуствовао је и његова екселенција амбасадор Руске Федерације Владислав Маслеников, лидери Демократског фронта Милан Кнежевић и Небојша Медојевић, предсједник Демоса Миодраг Лекић, Радничке Максим Вучинић, Слободне Црне Горе Владислав Дајковић, високи функционери свих конституената ДФ-а, бројне личности из јавног живота Црне Горе, прослављени публициста и књижевни критичар Желидраг Никчевић и други...
Ово сабрање поздравио је епископ буеносајерски и јужноцентралноамерички Кирило пожелевши успеха у раду Новој српској демократији и свим Србима ма где се налазили у свету.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала