- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ привео Украјинца који је по налогу Кијева планирао терористичка акта у Запорошкој области

© ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ Русије
Припадници ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) спречила је терористички акт чија је мета био начелник полицијске станице у селу Кириловка у Запорошкој области и привела Украјинца који је планирао убиства и терористичке акте у региону по налогу Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, саопштила је новинарима регионална Управа ФСБ Русије.
„Током спровођења комплекса оперативно-истражних мера, запослени специјалне службе идентификовали су раније осуђиваног 31-годишњег украјинског држављанина, који је стигао у Запорошку област како би извршио диверзантско-терористичку активност по налогу Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине. Циљ диверзантско-терористичке активности био је ликвидација представника органа државне власти и регионалних органа реда. Прва жртва нападача требало је да буде начелник полицијске станице у селу Кириловка Јуриј Балабин“, саопштио је ресор.
Према информацијама ФСБ, „преступник је приликом привођења пружио оружани отпор, али је захваљујући професионалној акцији специјалних снага ФСБ Русије разоружан“.
У саопштењу се такође наводи да су приликом претреса места становања преступника пронађене и заплењене компоненте за припрему импровизоване експлозивне направе.
Портпарол Управе ФСБ Запорошке области истакао је да је Истражно одељење Управе ФСБ отворило кривични предмет на основу члана Кривичног закона Русије „Припрема извршења терористичког акта“ и да су у току истражне радње.
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Специјална операција у Украјини
ФСБ спречио атентат на руководиоца нуклеарке „Запорожје“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала