- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић прескочио „понос Израела“ и одвео Монако на Фајнал-фор

© AFP 2023 / VALERY HACHEМонако Макаби
Монако Макаби - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Монака које с клупе води српски стручњак Саша Обрадовић, пласирали су се на Фајнал-фор у Каунасу, након што су пред својим навијачима победили Макаби Тел Авив у мајсторици резултатом 97:86. То је највећи успех у историји клуба из Кнежевине на европској сцени.
После уводне НБА четвртине у којој је пало чак 59 поена, гости су завршили прву четвртину са седам поена вишка (26:33), али је затим уследила серија од 15:0 домаће екипе, којом је начињен велики преокрет на 41:33, чиме је и изједначен претходни рекорд постављен у утакмици између Олимпијакоса и Фенербахчеа.
Ипак, Макаби је успео да ухвати прикључак, чак и преокрене, али су кошаркаши Монака до полувремена вратили предност на четири поена (53:49). Наставио је Монако у истом ритму, подигао је вођство, али се Макаби вратио на 61:61, међутим домаћи су стигли до два поена вишка пред одлучујући квартал.
У наставку драма и изузетно чврсте одбране, на обе стране с јако малим бројем поена. После шест минута четврте четвртине, свега 15 поена - 6:9, за резултат 78:79. Јасно је да је огроман улог и пласман на Фајнал-фор у Каунасу учинио своје.
Уследила је мини-серија Монака 7:0, који је одмакао на 86:79 и тада је практично преломљен меч у корист домаћег састава.
Није више било повратка за „понос Израела“. Гости су покушали, али нису успели озбиљније да угрозе Монако, који се после Барселоне и Олимпијакоса домогао завршног турнира у литванском Каунасу.
Импресивну одлучујућу четвртину одиграли су изабраници Саше Обрадовића, коју су решили у своју корист резултатом 25:16 и коначних 97:86.
Најефикаснији појединац сусрет био је Вејд Балдвин из Макабија са 27 постигнутих поена, имао је шест скокова и седам асистенција, с друге стране Американац Мајк Џејмс убацио је 21 поен за Монако, баш колико и Џордан Лојд.
Брус Браун - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Помоћ за Јокића у правом моменту – две реченице су пробудиле „успаване“ /видео/
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Мадридом се ори црно-бела песма – у два гласа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала