- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Запад жели да искористи руску омладину за терористичке операције

© AP Photo / Thomas FreyКонцерт, публика
Концерт, публика - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Запад ће покушати да искористи руску омладину за своје војне и диверзионо-терористике циљеве, као и за психолошке операције, изјавио је заменик секретара Савета безбедности РФ Александар Гребенкин листу „Росијска газета“.

„Дестабилизација унутрашње политичке ситуације у Русији остаје један од примарних задатака Сједињених Америчких Држава који Запад намерава да реши, између осталог, погоршавањем криминогеног стања међу омладином“, рекао је он.

Према његовим речима, Запад ће наставити са реализацијом своје стратегије која има за циљ слабљење Русије и покушаће да на различите начине то оствари.

„Он ће чак укључити и малолетнике у своје војне, диверзионо-терористичке и психолошке операције“, подвукао је Гребенкин.

Према подацима до којих је дошао, како би се распирила агресија код младих и како би као последица тога дошло до дестабилизације друштвено-политичке ситуације у Русији, користе се нове технике и методе које су усмерене на стварање услова за појаву непријатељства између младалачких група које представљају различите субкултуре.
„Између осталог, под окриљем наизглед смешних и безазлених повода да се неко не облачи како би требало, или да нема адекватну фризуру, да воли погрешну музику, стимулише се вештачко стварање конфликтних ситуација са тинејџерским покретима који до сада нису били познати. Као последица тога, негативни ефекти конфликта се укључују у информативну агенду“, појаснио је заменик секретара Савета безбедности РФ.
Он сматра да су покушаји Запада да стимулишу ширење криминала међу омладином осуђени на неуспех.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
РУСИЈА
Борељ о фрустрацијама земаља у развоју: Сукоб у Украјини продубио јаз између Запада и остатка света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала