- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Савет родитеља ОШ „Владислав Рибникар“ изнео 7 захтева

© Sputnik / Лола ЂорђевићРодитиљи одводе децу након пуцњаве у школи
Родитиљи одводе децу након пуцњаве у школи  - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Поводом пуцњаве у ОШ „Владислав Рибникар“ током које је настрадало осам ученика и радник обезбеђења, председник Савета родитеља у тој школи, Игор Ђорђевић је након састанка Савета родитеља који је јуче трајао до 23 сата изнео низ захтева и открио на који ће деца ићи у школу док се не процени да се са наставом може кренути, преносе медији.
„Рад школе данас ће бити организован тако што ће сва она деца желе могу да дођу данас да буду са својим учитељицама, разредним старешинама, предметним наставницима моћи да данас дођу и то у четири групе. Прва група деце дошла је у осам сати, то је група деце млађих разреда. Они су позвани да заједно са својим родитељима да тих сат и по предвиђених или мање, да проведу заједно са својим родитељима или опет не, ако осете потребу да кажу: Мама, тата идите, ми остајемо са својом учитељицом'“, навео је Ђорђевић.
Ђорђевић је истакао да ће учитељице саме проценити да ли ће са децом ући у учионицу или ће остати у школском дворишту где се окупљају у овом тренутку.

Захтеви Савета родитеља

Ђорђевић се осврнуо и на закључке и захтеве које су донети на синоћном састанку, наводећи да су размишљања и ставови били различити, али да су на основу закључака које су донели једногласно, изгласани следећи захтеве:
1.
Тражи се реконструкција догађаја, објашњене како се то догодило и како тече истрага и у којој је фази. Родитељи то морају да знају.
2.
Да се родитељима стручно објасни шта ће бити са дечаком и у ком статусу су његови родитељи. Код деце постоји велики страх да ће он бити на слободи.
3.
Тим психолога и психијатара који ће редовно радити са децом VII-2 без учешћа школског педагога и психолога ради обезбеђивања непристрасности.
4.
Ако се одлучи да се школска година настави за децу из одељења VII-2 мора се наћи начин да они не улазе у школу на велики улаз, већ да наставу имају у некој од учионица на малом улазу.
5.
Предлажемо комплетно реновирање школе до 1. септембра 2023. године
6.
Пружити комплетну подршку наставничком кадру.
7.
Тражимо да се утврди одговорност људи који су изнели у јавност списак са именима деца из VII-2 одељења који је обишао цео свет, као слике родитеља и деце, и да исти за такав поступак буду санкционисани у складу са Законом.
„Од сутра се мења режим рада, наставе неће бити. Биће нека врста часова да ће почети да се виђају и са другим наставницима. Док год деца имају потребу да причају о догађају или о нечему трећем, саме наставе неће бити“, закључио је Ђорђевић.
Погледајте најновију епизоду серијала „Мој живот“ прослављеног редитеља Емира Кустурице поводом серије масовних убистава у Србији.
Српска застава, играчке, цвеће и емотивне поруке на огради  школе „Владислав Рибникар“  - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
ДРУШТВО
Одложена комеморација настрадалима у ОШ Владислав Рибникар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала