- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срећа је погледала Српкиње – још једна шанса за пласман у елиту!

© Фото : ТССБили Џин Кинг куп репрезентација Србије
Били Џин Кинг куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Најбоља женска селекција Србије добила је нову шансу за пласман у виши ранг такмичења Били Џин Кинг купа.
Након зонског такмичења у Анталији које је одржано у априлу 2023. и у коме се српски тим такмичио у оквиру прве групе Евро-афричке зоне 2023. Србија је упркос сјајним мечевима и победама наших репрезентативки остала без пролаза у новембарски плеј-оф у коме победа води у квалификације за попуну Светске групе.
У Турској селекција Србије је славила над тимовима Бугарске, Норвешке, Хрватске и Данске, али је заустављена у баражу од Холандије.
Ипак наш млади, храбри и надахнути тим награђен је за своју борбеност и све оно што су приказале у мечевима И групе Евро-афричке зоне. Срећа је погледала Били Џин Кинг куп тим Србије, наше девојке ће се такмичити у плеј офу 10-11. или 11-12. новембра јер је селекција Пољске која је изборила плеј-оф кроз зонско такмичење добила “вајлд карту” за директан пласман у квалификације за Светску групу у априлу 2023, а на њено место је дошао тим који је највише напредовао из групе И Европе/Африке 2023. године, а то је Србија.
Жреб за новембарски плеј-оф из којег победници одлазе у априлске квалификације за Светску групу 2024. биће одржан 24. маја, а поред Србије у шеширу ће се наћи поражене екипе из квалификација 2023: Аустрија, Белгија, Бразил, Велика Британија, Мексико, Румунија, Словачка и Украјина, заједно са још шест тимова који су освојили изборили плеј оф кроз три регионална такмичења Групе И која су такође одржана у априлу: Аргентина и Колумбија (из Групе И Америке); Јапан и Кореја, Република (из Групе И Азија/Океанија); и Мађарска, Холандија и Шведска (из групе И Европа/Африка).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала