- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељко поносан упркос болном паду у Мадриду: „Играчи су тужни, окрећемо се новом циљу“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана пали су после драме у Мадриду у мајсторици четвртфинала Евролиге резултатом 98:94, а тренер црно-белих Жељко Обрадовић поручио је после свега да је поносан на своје кошаркаше због свега приказаног у двобоју са фаворизованим краљевским клубом.
Очајно друго полувреме, и чак 59 примљених поена, наспрам 39 у прве две четвртине скупо су коштали Партизан. Партизан је у једном тренутку имао огромних 18 поена предности, али је на крају Реал био тим који се радовао тријумфу и пласману на Фајнал-фор у Каунасу, где су претходно отишли Барселона, Олимпијакос и Монако.
Обрадовићу је било тешко да сабере мисли после свега што се догодило. Вруће главе изашао је пред камере и кратко поручио:
„Реал Мадрид је показао карактер. У сваком случају, поносан сам на мој тим, играли су одличну кошарку, борили су се. Тешко је причати сада. Изгубили смо тешку утакмицу, изгубили смо контролу и то је разлог пораза. То је кошарка. Имали смо добре шутеве, последњи Пантеров шут за изједначење је такође био добар. Ледеј је постигао тројку пре тога, одбрана је била добра", рекао је кратко Обрадовић у микс-зони.
После тога је најтрофејнији европски стручњак изашао и пред српске новинаре и открио шта су кључни разлози пораза у Мадриду.
„Одиграли смо два различита полувремена. Играли смо изванредно у првом полувремену. Реал је екипа која има квалитет, имају понос. Пробао сам на сваком тајмауту да тражим екипи да играју сконцентрисано до задње лопте. Имали смо проблеме у одбрани. Реал је одиграо феноменално за три поена у другом полувремеу, имао је и доста лаких поена. Успели смо у финишу да одиграмо добре одбрану. Веома добар шут Кевина Пантера за три поена, могао је да доведе до тога да изједначимо. Није ушла. Пантер је одиграо као прави лидер, капитенски", рекао је Жељко и наставио:
„Други разлози који су утицали је велики број фаулова високих играча. Смајлагић с пет фаулова, Лесор, Данте по четири. Све је то и те како било битно. Губили смо и дефанзивне скокове када су они ретко машили. Утисак је, да смо ми помогли да изгубимо утакмицу. Честитке Реал Мадриду, велики клуб. Утакмица на једну лопту, могло је да буде и другачије. Све је то отприлике било ту близу. Неко велико искуство за оно што је испред нас. Имамо много разлога да будемо задоовољни, с великим жалом да после 2:0 у серији не одемо на Фајнал-фор, рекао је Обрадовић.
Тренер Партизана рекао је да су његови кошаркаши били утучени због пораза, али да се Партизан окреће новим циљевима.
„Видео сам играче у свлачионици да су много тужни. Имамо испред себе један велики циљ - освајање АБА лиге. Видео сам неке момке, навијаче, који су дошли овде с Малте, хвала им. Наши навијачи су невероватни. Партизан је тим и клуб који треба да буде стално члан Евролиге. Били сте сведоци колико је била добра атмосфера у Београду у Арени. Надам се да ћемо се изборити за тај статус, то је моја жеља и мој велики циљ када сам дошао у Партизан. Веома сам поносан када је у питању све што смо показали у Евролиги“, рекао је Жељко Обрадовић.
Реал Мадрид постао је прва екипа у историји Евролиге која је од заостатка 2:0 успела да преокрене резултат у своју корист и пласира се на Фајнал-фор.
Партизан - Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Тако близу, а тако далеко – Партизан водио 18 разлике, Реал иде на Фајнал фор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала