- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британски недељник: Запад доживео неуспех – пропао економски рат против Русије

© Sputnik / Евгения НовоженинаМосква, Кремљ
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Западне земље су доживеле неуспех и нису успеле да постигну своје циљеве објављивањем економског рата Русији након почетка специјалне војне операције, пише британски недељник „Спектејтор“.
Наиме, како се наводи, на Западу су брзо схватили да друге земље света нису спремне да одустану од трговине са Русијом која је преусмерила испоруке нафте и гаса у Кину и Индију.
Русија је успела да превазиђе забране које је увео Запад помоћу паралелног увоза, док је Европа сама платила високу цену због бојкота руске нафте и гаса. Међутим, и руска економија је претрпела штету, али ни изблиза ономе колико су се надали савезници Украјине, пише аутор чланка.

„Запад је покренуо санкциони рат са прецењеним осећајем свог утицаја у свету. Незападне земље нису имале жељу да уводе санкције ни против Русије ни против руских олигарха. Резултати те погрешне рачунице свима су очигледни. Руска економија није уништена, она је једноставно преоријентисана на Исток и Југ, уместо на Запад“, наводи се у чланку.

Аутори признају да сам план да се Русији објави рат санкцијама „није нужно био погрешан“, али истовремено констатују да се Запад „грдно вара“ ако и мисли да ће у будућности и даље моћи да води ратове „користећи искључиво економска средства, а не бомбе и метке“.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
РУСИЈА
Песков: Надам се да ће Србија одолети притиску и да Српска неће дозволити санкције против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала