- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ковачевић најавио подизање споменика маршалу Жукову у Никшићу

© Sputnik / Сенка МилошМарко Ковачевић, председник Општине Никшић
Марко Ковачевић, председник Општине Никшић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Председник Општине Никшић Марко Ковачевић саопштио је да локална самоуправа редовно извршава своје обавезе па тако и обележава важне датуме, како је било и за 9. мај Дан победе над фашизмом и да је честитао грађанима тај дан и био приватно одсутан из земље.
„У жељи да ојачамо свест о значају победе над фашизмом и нацизмом и значају слома Хитлерове Немачке најавио сам да ћу предложити да маршал Георгиј Жуков као онај ко је предводио напад директно на Хитлера и нацистичку Немачку, добије спомен обележје у Никшићу“, казао је Ковачевић „Вијестима“.
Истакао је да никада нећемо заборавити 6. април 1941. године и брутални напад нациста на краљевину Југославију и све оно што је потом уследило.

„Зато је Дан победе над фашизмом важан датум који треба обележавати и на много већем нивоу од простог честитања и полагања венаца на чему ће локална самоуправа Никшића убудуће инсистирати“, истакао је Ковачевић.

Ковачевић је за 9. мај на друштвеним мрежама објавио да је сломљена кичма нацизму и Хитлеровој Немачкој, те да тај дан треба обележавати и на много већем нивоу од простог честитања и полагања венаца као и да ће локална самоуправа Никшић на томе убудуће инсистирати.
„Независно од идеолошких ставова сви дугујемо захвалност јуначкој војсци под командом маршала Жукова која је имала пресудну улогу у ослобађању читаве Европе па и тадашње Југославије од те највеће пошасти која је задесила човечанство“, истакао је Ковачевић.
Како је навео, „данашњи 'антифашисти' у Црној Гори овај дан не смеју назвати Даном победе и то говори довољно о њиховом антифашизму“.
„Предложићу у наредном периоду да маршал Георгиј Жуков као симбол слома Хитлера и његових идеја добије спомен обележје у Никшићу“, додао је Ковачевић.
Како је казао Ковачевић, „као и у случају онога ко је извршио атентат на Анта Павелића очекујем да ће и у случају човека који је поразио Хитлера бити „антифашиста“ којима ће ова идеја сметати. Кивних јер их тако препознајемо“.
„Слава херојима Великог рата који су сломили кичму нацистима“, закључио је Ковачевић.
Традиционално ходочашће од Подгорице до Острога - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
ДРУШТВО
Почело 21. традиционално ходочашће од Подгорице до Острога /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала