- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Манифестација „Музеји за 10” на 60 локација широм Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићИсторијски музеј Србије
Историјски музеј Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Манифестација „Музеји за 10“ биће одржана девети пут од 15. до 19. маја широм Србије, најавили су организатори.
Пројекат „Музеји за 10“ представља националну музејску иницијативу која је највећа у Србији и јединствена у Европи, а одржава се под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, док је координатор Национални комитет Међународног савета музеја — ICOM Србија.
Током трајања манифестације у преко 60 градова и места широм Србије, више од 110 учесника, на бројним локацијама припремају разноврсне садржаје. Осим изложби, од којих се многе могу видети само тих дана, посетиоци ће бити у прилици да се укључе и у додатне програме као што су ауторска и стручна вођења, интерактивних радионица за децу и одрасле, предавања, пројекција филмова, представа и перформанса, промоција књига и других активности, наводи се у саопштењу организатора.
Овогодишња тема, проистекла из теме Међународног дана музеја који се обележава 18. маја је: „Музеји, одрживост и благостање”.
Током трајања манифестације улаз ће бити бесплатан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала