- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Маск именовао новог извршног директора Твитера

© AP Photo / Stephen Lam/San Francisco ChronicleТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Извршни директор и власник компаније Твитер Илон Маск потврдио је данас да ће нови извршни директор те компаније бити бивша шефица маркетинга Ен-Би-Си Универсала Линда Јакарино.
„Узбуђен сам што могу да пожелим добродошлицу Линди Јакарино као новом извршном директору Твитера!“, твитовао је данас Маск и додао да ће се она „фокусирати првенствено на пословне операције, док ћу се ја фокусирати на дизајн производа и нову технологију“.
Како наводи АП, Јакарино је у Ен-Би-Си Универсалу радила скоро 12 година, а пре тога је скоро двадесет година радила у мултинационалној компанији Тарнер.
Наводи се да ће овакав потез вероватно ублажити нервозу инвеститора компаније Тесла који су све више забринути због времена које Маск посвећује Твитеру.
Илон Маск, иначе и власник компаније „Спејс икс“ која се бави свемирским пројектима, крајем прошле године је обзнанио да трага за кандидатом за позицију извршног директора Твитера.
„Даћу оставку на место извршног директора чим нађем некога ко је довољно глуп да прихвати тај посао“, изјавио је тада Маск.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала