- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Претње хрватском премијеру и министрима: Откривени детаљи, огласила се полиција

Пратите нас
МУП Хрватске огласио се поводом јутрошњих претњи убиством премијера Андреја Пленковића и чланова владе саопштењем, којим је потврђено да су оне упућене телефонски.
„Полицијска управа загребачка је данас, 12. маја у јутарњим сатима запримила дојаву непознате особе која је у својој изјави изразила претње према председнику Владе РХ и члановима владе“, наводе из МУП-а ХР.
Додају да су с обзиром на дојаву, односно озбиљност изречених претњи, на Марков трг упућене и распоређене додатне полицијске снаге.
„Полицијски службеници спроводе криминалистичко истраживање с циљем утврђивања свих околности те идентификовања особе која је упутила претње“, наводи се у полицијском саопштењу.
На Марковом тргу су од јутрос два возила са службеним ознакама МУП-а, било је и више припадника полиције и два полицајца са дугим цевима.
Портпарол Владе Хрватске је раније данас потврдио да је полиција запримила дојаву о претњи.
„Данас ујутро полиција је запримила дојаву о претњи убиством премијера и чланова владе РХ. Следом тога у владу је упућен интервентни тим и полицијско поступање је у току“, изјавио је портпарол Владе Хрватске за Хину.
Полиција у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
РЕГИОН
Узбуна у Загребу: Дуге цеви испред зграде Владе Хрватске због претње убиством премијера и министара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала