Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Провоцирање Срба: Куртијеви специјалци упали у село код Звечана

© AP Photo / Marjan VuceticПрипадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Више десетина Куртијевих наоружаних специјалаца упало је у поподневним сатима у три магацина са робом у месту Дољане надомак Звечана под изговором потраге за нелегалном робом, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију, истичући да је једини прави циљ те акције био да испровоцира неодмерени реакцију Срба и оптужи их за тензије на терену.
Канцеларија за КиМ оцењује да најновија „демонстрација силе Куртијевог репресивног апарата недвосмислено разоткрива његову намеру да се изазове дестабилизација ширих размера, са циљем да процес нормализације односа са Београдом буде срушен, а обавезе које је Приштина преузела у његовом досадашњем току буду поништене“.
„Упад наоружаних приштинских окупатора са десетинама дугих цеви у магацин код Звечана, јуриш на робу од које бројне породице живе, јесте ништа друго до подизање температуре пред нову рунду дијалога у Бриселу“, поручују из Канцеларије за КиМ.
У саопштењу се наводи да је због тога важно да су Срби по ко зна који пут сачували мир и присебност и нису насели на најновију Куртијеву провокацију, која је срачуната да изазове реакцију српског народа.
„Београд је тај који месецима уназад гаси пожаре и смирује страсти на Косову и Метохији, како би се избегло да група екстремиста и шовиниста у Приштини цео регион врати у деведесете године прошлог века“, додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Нови председник УНС-а Живојин Ракочевић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СРБИЈА
До зуба наоружани приштински специјалци тукли и малтретирали председника УНС-а и књижевника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала