- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ростех“ открио предности руског БМП-3 над америчким БМП „бредли“

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаБорбено возило БМП-3 са модулом "Епоха"
Борбено возило БМП-3 са модулом Епоха - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Руско борбено возило пешадије БМП-3 може да уништи амерички БМП „бредли“ и немачки „мардер“ са неколико километара удаљености захваљујући навођеном наоружању, саопштила је за Спутњик ПР служба „Курганмашинзавода“ (део холдинга „Високопрецизни системи“ државне корпорације „Ростех“).
„БМП 'бредли’ и 'мардер' представљају тешке противнике због високог степена одбрамбености. Ипак, то што БМП-3 располаже навођеним ракетним наоружањем омогућава му да поуздано уништи возила стране производње са удаљености од неколико километара“, наводи се у саопштењу ПР службе.
У „Курганмашинзаводу“ истакли су да ова америчка и немачка оклопна возила, за разлику од БМП-3 нису у стању да савладају водене баријере, што знатно отежава њихову примену у условима европске позорнице ратних дејстава, која обилује рекама и изворима. Додаје се да „бредли“ и „мардер“ одликује и велика тежина, која прелази 30 тона и, сходно томе, слаба покретљивост.
БМП-3 може квалитетно да се креће у свим временским условима и представља амфибијско возило. Топови и митраљези се на возилу могу користити неколико дана и није потребно да се подмазују или чисте. Ова возила су од 2021. године постала део Оружаних снага Русије са комплетом за заштиту од кумулативних пројектила, а што није утицало на њихову брзину и проходност.
Раније је телевизија „Звезда“ објавила да су у Русији произвели верзију борбеног оклопног возила БМП-3 којим може да се управља таблетом.
Сједињене Америчке Државе објавиле су почетком године да ће предати Украјини 60 борбених возила пешадије „бредли“. Некадашњи министар одбране Немачке Кристина Ламбрехт одобрила је да се Кијеву испоручи 40 БМП „мардер“.
Припадници народне милиције ДНР на борбеном возилу пешадије - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
РУСИЈА
Русија вишеструко повећава производњу борбених возила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала