- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

РТС објавио како ће бити преношено финале „Песме Евровизије“

© Фото : Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal/PrintscreenЛук Блек, представник Србије на Песми Евровизије
Лук Блек, представник Србије на Песми Евровизије - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Финале „Песме Евровизије“, због пласмана нашег представника у њега, ипак ће бити емитовано на РТС 1, саопштено је из Радио-телевизије Србије.
Представник Србије Лук Блек је свој наступ у првом полуфиналу посветио свим настрадалима у недавним трагичним догађајима у Србији, а у финалу у суботу, 13. маја у 21, наступиће под редним бројем 5.
„Очекујемо гледаност већу него што је била у полуфиналним вечерима, али оно што је нама важније од гледаности јесте да сви они који те вечери буду уз РТС разумеју поруку песме „Само ми се спава“, коју је Лук Блек најбоље дефинисао речима: „Зло које расте када држимо очи затворене, морамо да победимо тако што ћемо се пробудити. „Песма Евровизије“ је музички фестивал који не прате само људи из Европе, већ из читавог света. То је фестивал са традицијом дугом 67 година и представљати своју земљу на овако значајном догађају је велика част и привилегија за сваког учесника“, саопштио је РСТ.
Као и на већини међународних такмичења, осим што се промовише језик, култура и традиција, велика мотивација је победа која би ову врсту фестивала довела у своју земљу, наводе из јавног сервиса..
Како додају, директан пренос финала моћи ће да се прати у суботу, 13. маја, од 21 сат на РТС 1, РТС Свет, Радио Београд 1 и преко мултимедијалне платформе РТС Планета.
Подсетимо, РТС је полуфинала преносио на каналу РТС 3 због трагичних догађаја у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду и Младеновцу, када је убијено више особа, међу којима и деца. Иако су били прошли дани жалости тим поводом, из РТС је тада саопштено да полуфинале морају да преносе због потписаних уговора, а да ће то чинити на РТС 3 јер су, како су тада саопштили, „у Србији и даље дани туге“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала