- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија

Новак атомским тенисом срушио неуморног Аргентинца – Рим је поново видео свог краља!

Пратите нас
После атомског тениса Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у треће коло Мастерса у Риму победом над Аргентинцем Томасом Мартином Ечеверијем резултатом 7:6, 6:2.
Лоше је почео отворио меч Новак Ђоковић који као да није осећао терен па је готово поклонио Томасу Ечеверију две брејк лопте, од којих је аргентински тенисер искористио другу после неколико сјајних винера.
Већ од другог гема видело се да се Новак враћа у меч, међутим исто тако је било јасно да Ечевери игра меч живота и да се психолошки спремио перфектно. Иако је већ у другом гему Новак имао брејк лопту није је искористио јер је Аргентинац одлично сервирао.
У шестом гему после неколико прелепих поена које је Новак углавном добијао када се размени преко девет удараца српски ас вратио и брејк и тада почиње прави атомски тенисер у италијанској престоници.
Први рекет света доминирао је на мрежи и код форхенда, док је на другој страни Аргентинац одушевљавао дефанзивом и силовитим сервисима којим је успео да спасе две сет лопте које је имао Новак.
Драма је отишла у тај-брејк у који је Ечевери ушао феноменално и брзо стигао до 3:0, али је Новак стигао до изједначења, а потом и преокренуо.
Током првог сета Новак се мало мучио и са стомачним проблемима, али треба узети у обзир да је сет био један од физички најтежих које је Новак одиграо од почетка сезоне.
Иако је Аргентинац играо силовито, Новак је далеко енергичније и агресивније ушао у други сет и сада прекопирао сценарио тако што је он био тај који је у првом гему направио брејк.
Све више и више је српски ас плесао по терену иако је противник био заиста на високом нивоу и покушавао сваки свој сервис гем после претрпљеног брејка да добије лакше. Успео је у том до осмог гема, али тада се пробудила српска звер и Новак је везао три меч лопте од којих је искористио већ прву.
Одличан меч српског аса који изузетно радује јер се видело да проблема са лактом није било. Морао је Ђоковић да уложи велики физички напор, али исплатило се, а Аргентинцу на крају иде једно велико "браво" за невероватан отпор.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Новак у сузама упутио поруку из Рима: „Моје најискреније саучешће родитељима деце из Рибникара“
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
21:03 12.05.2023
6:2 – Победа!
Лако је Новак стигао до три везане меч лопте и одмах прву реализује.
21:00 12.05.2023
5:2 – Други брејк за Новака
Сада Новак не стаје и просто плеше по терену! Ухватио је ритам и погађа фантастичне винере, а дроп-шотове шаље као од шале.
Стигао је српски ас до нове две брејк лопте и одмах искористио прву после одличног ритерна.
20:57 12.05.2023
4:2 – Одличан Новак
Добар сервис Ђоковића избацио је из ритма противника, а онда је српски ас погодио и невероватан дубок бекхенд. Још један одличан сервис донео је првом рекету света 40:0, а онда је маестралним форхендом приморао Ечеверија на грешку.
20:53 12.05.2023
3:2 – Сигуран Ечевери
Одлично је Новак отворио сервис гем Ечеверија на мрежи, али аргентински тенисер се брзо вратио и стигао до гема.
20:49 12.05.2023
7:5, 3:1 – Лавовска борба!
Имао је Новак поен у својим рукама, а онда је уследила невероватна грешка. Српски ас је скратио лопту, њу је вратио Аргентинац, па је Новак потом лобовао али онда тешко враћену лоптицу закуцао је у мрежу иако је био тик испред ње, заиста несвакидашње...
Имао је среће Ђоковић у наредном поену јер је погрешио Ечевери, али онда се та срећа пребацила на другу страну. После снажног ударца противника Новакова лоптица остаје у мрежи, али онда изненађење. После мало је рећи маестралних удараца са основне линије Новак перфектно скраћује лоптицу, а овај меч добија још један невероватан поен.
Смечом стиже Ђоковић до гем лопте и користи је.
20:42 12.05.2023
7:5, 2:1 – Гем са нулом за Аргентинца
Нема сада попуштања од стране Аргентинца који исправља све из првог гема овог сета. Боље је читао Новака и са нулом стигао до првог гема.
20:41 12.05.2023
7:5, 2:0 – Новак потврђује брејк
Био је Новак близу тога да са нулом потврди брејк, али је ипак једном грешком поклонио Аргентинцу поен. Мало је фалило да се Ечевери потпуно разбуди, али лоптица одлази у аут и Новак стиже до гема.
20:36 12.05.2023
7:5, 1:0 – Брејк за Новака!
Сет је почео са по грешком на обе стране, али онда је стигао винер и то Новаков који је погодио форхендом. Уследио је Ечеверијем ас, али потом је Новак поново пронашао форхенд и новим винером стигао до прилике за брејк.
Греши Аргентинац и српски ас отвара други сет брејком.
20:27 12.05.2023
7:6 – Новак освојио први сет !
0:1 – Први поен припада Ечеверију.
0:2 – Уследио је трећи ас Аргентинца.
0:3 – После дуге размене Новак шаље у аут.
1:3 – Смањује Новак!
2:3 – Још један поен за српског тенисера.
3:3 – Греши Ечевери!
3:4 – Ечевери се одбранио од Новакових силовитих удараца и на крају освојио фантастичан поен.
3:5 – Поново греши Новак!
4:5 – Греши и Аргентинац.
5:5 – Лавовска борба и ново изједначење
6:5 – Смеч за сет лопту!
7:5 – Сет за Новака
Током овог сета Новак је имао и стомачних проблема.
20:16 12.05.2023
6:6 – Игра се тај-брејк
Не успева Новак да запрети Ечеверију као у претходном сервис гему аргентинског тенисера. Ечевери успева да ухвати Новаков лоб и смечом уводи сет у тај-брејк.
20:10 12.05.2023
6:5 – Новак води, али показује знаке умора
Успео је још један дроп-шот! Међутим, не радује то сада превише јер делује да српски ас покушава да скрати поене. Успео је и наредни да скрати добрим сервисом, а потом је успео да упише гем.
Стигла је и таблета са трибина за српског аса!
20:07 12.05.2023
5:5 – Ђоковић испустио две сет лопте
Деловало је да је по први пут у мечу Ечевери осетио притисак, рука се стегла, али брзо је демантовао све који су то помислили Аргентинац. Убацио је други ас, али потом је поново погрешио.
Покушао је Аргентинац Новака да изазове на мрежу, а онда је Новак успео брзо да га врати назад и погодио линију бекхендом за две сет лопте. Прву је спасао Ечевери добрим сервисом, а на исти начин и другу.
После две спасене сет лопте Аргентинац је прелепим поеном сачувао гем и стигне до изједначења.
20:01 12.05.2023
5:4 – Новак на гем до сета
Није добро Новак захватио лоптицу и послао је на старту гема форхенд у мрежу, али исправља се у наредном поену и шаље одличан смеч.
Исправља Новак и дроп-шот и поново тим ударцем завршава поен, а онда је српски ас уписао нови форхенд винер.
Уследио је напад истим ударцем и Новак осваја нови сервис гем.
19:56 12.05.2023
4:4 – Одличан Ечевери
Новак игра фантастично, али изузетно се моћно брани Ечевери који показује велики квалитет. Повео је са 30:0, али поново је уследио дужи поен који као по правилу припада српском тенисеру.
По први пут од старта дуела Ђоковић је погрешио при ударању дроп-шота који остаје у мрежи, а Аргентинац стиже до две гем лопте. Новакова лоптица остаје у мрежи и Ечевери стиже до новог изједначења.
19:50 12.05.2023
Новак се побунио код судија
Апсолутна катастрофа“, рекао је Новак судији на паузи између два гема алудирајући на јако лош терен.
Уследила је кратка пауза како би се средио терен.
19:48 12.05.2023
4:3 – Атомски тенис
Све сигурније Новак удара бекхенд, али је љут и нервозан због шљаке која није добро распоређена. Мора да заборави српски ас на то и јесте већ у наредном поену, понов фантастичном !
Агресивни ударци на обе стране, прелепа размена и на крају нестварно добар дроп-шот најбољег тенисера на свету. Србин и Аргентинац играју атомски тенисер, али Новак је тај коме од старта припадају дужи поени.
19:44 12.05.2023
3:3 – Новак стиже до брејка после фантастичног гема
Слуша форхенд Новака и стигао је нови винер из овог ударца, што је посебно добра вест због лакта. Међутим, таман када и сам помисли да би могао да запрети Аргентинцу, Ечевери пошаље бомбу од сервиса.
Први рекет света успео је да одговори и продужи гем, а до 40:40 стигао је после фантастичног слајса. Предност се ипак пренела на страну аргентинског тенисера који је асом дошао до гем лопте, али не да Новак!
Нападао је српски ас и на крају није издржао Томас који шаље лоптицу у мрежу. Уследила је нова феноменална размена пуна силовитих удараца који су падали на линије, а поново је први погрешио Ечевери.
Прави Аргентинац дуплу сервис грешку после низа одличних сервиса и Новак стиже до брејк лопте коју овога пута користи!
19:34 12.05.2023
2:3 – Ђоковић одличан!
Поново Ђоковић експресно стиже до 30:0, а потом после неколико одличних ударца српског тенисера Аргентинац шаље лоптицу у мрежу.
Још један излазак на мрежу прошао је одлично по Новака који са нулом стиже до гема.
19:31 12.05.2023
1:3 – Ечевери чува брејк
Одлично функционишу дроп-шотови за Новака на почетку меча. Још једном је перфектно скратио лоптицу и освојио поен, али бекхенд не функционише. Новак је уписао већ пету грешку тим ударцем, а онда после другог сервиса Ечеверија форхенд српског аса остаје у мрежи.
Аргентинац је овога пута лакше стигао до сервис гема.
19:25 12.05.2023
1:2 – Новак уписује први гем
Боље сада Ђоковић отвара сервис гем. Погодио је два винера за 30:0, а потом је уследио и трећи смечом.
За први гем на мечу Новак погађа пројектил из форхенда!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала