- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљевски повратак Александра Митровића: Казна истекла – Србин одмах дао гол

© AP Photo / Mike EgertonАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
У првом мечу после истека суспензије после само седам минута проведених на терену Александар Митровић постигао је гол за Фулам против Саутемптона, а његов тим на крају је славио резултатом 2:0 и тиме противника избацио из Премијер лиге.
Александар Митровић је ушао у игру у 65. минуту, а већ у 72. постигао је свој 12 гол ове сезоне у Премијер лиги за предност Фулама од 2:0.
Марко Силва није желео да српског репрезентативца убаци у игру од првог минута јер је Митровића погодила цела ситуација око казне па је желео да тај повратак буде постепен, али српски мајстор доказао је да му ни суспензија од осам утакмица не може ништа.
Најбољи стрелац у историји репрезентације Србије одлично је испратио лопту после центаршута и потом је захватио главом, а лопта је прошла у гол поред десне стативе.
Митровић је кажњен на утакмици против Манчестер јунајтеда када је одгурнуо судију због спорне одлуке око црвених картона за његов тим. Последњи меч за Фулам српски ас одиграо је 19. марта.
Од Митровићеве суспензије Фулам је остварио три победе и осам пораза, а када је у 65. минуту закорачио на терен дочекале су га гласне овације. Српски фудбалер најбољи је стрелац свог тима и јасно је да је миљеник навијача због чега је и њему и њима било тешко у протеклих месец и по дана.
Фудбалери Фулама су против Саутемптона деловали боље од старта меча, али није било конкретнијих шанси све до 41. минута када је Вилијан упутио одличан шут, међутим био је блокиран.
Почетак другог полувремена обележио је агресивнији Сауптемптон који је преко Карлоса Алкараса уписао гол, али због офсајда судија није признао тај погодак. Стигла је казна само минут касније када је Харисон Ред асистирао Карлосу Винисијусу, а он погодио за 1:0.
После Митровићевог уласка и затим гола јасно је било да ће Фулам остварити победу, а да Саутемптон званично испада из Премијер лиге.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
„Ми смо уз тебе“ – Сергеј на подршку Рима одговорио важним голом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала