- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад понизио Тима усред домовине – победа каријере српског тенисера за финале

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, остварио је највећу победу у каријери на челенџеру у Маутхаузену где је у полуфиналу савладао Гренд слем шампиона Доминика Тима резултатом 7:6, 6:2.
Само је пустио рекет и ставио руке на лице ни сам не верујући шта је урадио. Хамад Међедовић елиминисао је са челенџера у Аустрији највећу тениску звезду те земље Доминика Тима и то у два сета после сат времена и 49 минута игре.
Први сет био је изузетно напоран за обојицу. Нису успевали лако да сачувају сервис гемове и направили су по два брејка, што је одвело у тај-брејк. Мирисало је на нову неизвесност, а онда је Међедовић одузео оба поена Аустријанцу на његов сервис и на крају повео у сетовима.
Потпуно потиштен и деморалисан Тим је ушао у други сет, а Хамедово самопоуздање додатно је порасло и то са разлогом јер је млади српски тенисер играо одличан тенис. Спасао је брејк лопту, а потом Тиму одузео сервис гем.
Аустријски тенисер и бивши шампион УС Опена није могао да стигне до нових брејк лопти што није био случај за Хамада који је направио нови брејк и након што га је потврдио стигао је до највеће победе у својој каријери која је тек у успону.
У финалу за трофеј се бори против још једног аустријског тенисера Филипа Мишолића. без обзира на учинак у финалу Хамад улази у првих 200. Уколико изгуби биће 194. на свету, док ако освоји турнир постаје 164. тенисер планете.
Само 20 година има млади Хамад, а од почетка године игра на изузетно високом нивоу и фантастично парира сваком противнику. У марту је освојио челенџер у Мађарској, ово му је друго финале ове године, али изгледа да ће ускоро челенџери постати заборав за овог талента.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Алкарас је званично склонио Новака са трона – победио 15 година старијег Шпанца за прво место
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Новак оборио невероватан рекорд у Риму – Надал и Федерер остали у сенци
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Андреј једини бржи од кише у Риму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала