- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Долазак свих председника држава региона на инаугурацију био би добра порука

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆЈаков Милатовић
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
Долазак свих председника држава региона на инаугурацију у Подгорици 20. маја био би добра порука Европској унији и широј међународној заједници, оценио је новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић.
Милатовић је рекао да су добили потврду да ће његовој инаугурацији присуствовати бројни високи званичници из Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске и Немачке.
„То је добар сигнал поверења и међусобног уважавања између Црне Горе и тих земаља и то ме заиста радује“, казао је Милатовић.
Он је навео да су на инаугурацију позвани сви председници земаља региона.
„У духу политике добросуседских односа, коју Црна Гора жели да има са свим својим суседима, мислим да би и њихов долазак управо био добра порука и ЕУ и широј међународној заједници једне сарадње унутар региона“, казао је Милатовић.
Он је додао да инаугурациојом жели да покаже додатно унапређење демократске праксе у Црној Гори.
„Знате да сам чин званичног полагања заклетве председника треба да буде испред посланика у парламенту. Управо ће тако овога пута и да буде. Сматрам да тиме шаљемо добру демократску поруку. Управо то је био једини разлог због чега се и сам чин инаугурације одвија у Скупштини Црне Горе“, рекао је Милатовић.
Он је најавио да ће његов однос према Цетињу најбоље бити изречен у његовом будућем врло активном учествовању у оквиру Сената престонице.
Милатовић је казао да је битно да, након ванредних парламентарних избора, Црна Гора добије стабилност која ће бити рефлектована кроз политички стабилну владу и њен добар однос са парламентом.
„Мислим да је врло важно за друштво да уђе у политички стабилније воде. То је оно што желим као председник“, закључио је Милатовић, преносе Вијести.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СРБИЈА
Медији: Вучић први пут званично позван у Црну Гору
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
РЕГИОН
Какву поруку шаље Милатовићева одлука о инагурацији у Подгорици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала