Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа са представницима УН и Унмика о репресији режима Куртија над Србима на КиМ

© Фото : Уступљено Спутњику/Српска листаСрпска листа са представницима УН и Унмика
Српска листа са представницима УН и Унмика - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
Представници Српске листе састала се данас у Косовској Митровици са високим представницима Уједињених нација, а на састанку се разговарало о репресији режима Аљбина Куртија према српском народу, нарочито на северу Косова и Метохије, саопштили су из Српске листе.
У саопштењу се наводи да је састанак одржан са подсекретаром УН за мировне операције Жан-Пјер Лакроом, шефицом Унмика Каролином Зијаде и шефом регионалне Унмик канцеларије у Косовској Митровици Данилом Розалесом Дијазом.
Том приликом Српска листа је указала и на реалну опасност да ће се једностраним потезима Приштине и насилним уласком у зграде српских општина на северу Косова и Метохије угрозити мир на тим просторима.
Српска листа је на састанку нагласила да је српски народ опредељен за мир као и да је одговорност на међународној заједници.
„Посебно је наглашено да је наш народ опредељен за мир, да је дијалог једини начин за решавање свих отворених питања, и да је одговорност на међународној заједници да сачувају тај мир и спрече једностране потезе Приштине, али да смо одлучни да са својим сународницима бранимо право на опстанак и останак на својим огњиштима“, наводи се у саопштењу Српске листе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала